Založ si blog

Štátnik

Máme vysoké nároky na služby, na ľudí, na všetko okolo nás. Vysoké nároky na obsluhu v reštauráciách a v obchodoch. Máme vysoké nároky pri nákupe koberca či chladničky. Pri výmene kotla chceme odborníka. Máme vysoké nároky aj na seba. Žijeme zdravšie, jeme zdravšie, študujeme, športujeme. Chceme mať lepšie a väčšie auto, mobil, televízor. Máme nároky na naše deti. Chceme, aby študovali, aby sa z nich raz stali inžinieri, právnici, lekári. Máme nároky na zamestnancov, na kolegov, máme nároky na manželky a manželov. A je to fajn a tak to má byť. Tak čo sa stalo, že naše nároky klesli na minimum, či už pri voľbe poslancov mesta, Národnej Rady, predsedov kraja, primátorov, Ústavných činiteľov? Prestali sme požadovať odbornosť a pri našom rozhodovaní nám stačí pekný billboard. Prečo nemáme nároky na tých , ktorí priamo ovplyvňujú náš život? Stačí, že je poslanec „nezávislý“ a ideme ho voliť. Naozaj to stačí? Je to preto, že už roky a roky vyberáme len z toho čo nám „podsunú“? Naozaj nie je iná možnosť, iný spôsob výberu? Dostali sme sa do stavu apatie, preto, že sa každé 4 roky rozhodujeme medzi menším zlom a väčším zlom? Stačí nám tak málo, lebo nie je z čoho vyberať? Pozrime sa na „panoptikum“ poslancov, či už z radov opozície alebo koalície. Ruku na srdce a úprimne, nemali by sme mať väčšie nároky?

Stratili sme smer a víziu. Nie je tu nikto, kto by svojou mravnou a intelektuálnou autoritou zjednotil rozdelený národ. Nie je tu nikto, kto by bol pre svoje kvality rešpektovaný aj u oponentov. Nie je tu nikto, kto by tomuto národu ukázal cestu a cieľ, kto by ho spojil pre dobrú vec. Nikto, za koho by ľudia boli ochotný obetovať všetko, ak bude treba. Nie je tu nikto, kto by svojou osobnosťou strhol davy a povedal, že za nimi stojí a že jeho úlohou je robiť všetko preto, aby zabezpečil lepšiu budúcnosť, nám a našim deťom. Nie je tu človek, ktorý keď vstúpi na ulicu , ľudia vytvoria dav a spontánne začnú tlieskať. Človek, ktorý diplomaciou zabezpečí rast a prosperitu bez toho, aby sa musel skláňať a ohýbať chrbát. Niekto, kto bude obhajovať záujmy nášho štátu, našich ľudí a bude sa za nich biť, kdekoľvek na svete.

Možno, že skutočné osobnosti tvorí len pohnutá doba. Že sa rodia len v časoch, keď sa prepisujú dejiny. Možno až vtedy sa ukáže veľkosť a charakter človeka. Zažil som 3 štátne zriadenia, ČSSR, ČSFR a SR. Ale, ešte som žiaľ, nezažil ŠTÁTNIKA. Niekoho, komu by sme my všetci, chceli postaviť Mohylu na Bradle.

Tak sa trochu ukľudnime – dnes o trestoch za korupciu

31.01.2024

Zamyslel som sa nad vyjadrením predsedníčky poslaneckého klubu KDH pani Holečkovej, že vo Fínsku mali za päť rokov jeden trestný čin korupcie, zatiaľ čo na Slovensku ich bolo 150. Ako ďalej pokračovala: „naozaj mi chcete páni povedať, že keď tu niekto na Slovensku zoberie úplatok 150 tisíc eur, dneska by dostal 10-15 rokov, potom keď prejde táto hanebná novela, tak čo [...]

Vďaka Igor, vďaka!

26.05.2020

Ďakujem pán premiér, že ste vyhral voľby a zostavil túto vládu. Len vďaka tomu, čo tu zažívame posledné týždne, som si spomenul na starý rockový vypalovák, ktorý sa hrával v našich kluboch. VĎAKA IGOR, VĎAKA !!! :

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 09:48

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 177836x
Priemerná čítanosť článkov: 4042x

Autor blogu