Založ si blog

Schizofrénia strany Smer-Istanbulský dohovor

Národná rada SR dňa 28.11.2019 :

Národná rada Slovenskej republiky nesúhlasí s tým, aby bola Slovenská republika prostredníctvom rozhodnutí a opatrení viazaná Istanbulským dohovorom. Toto uznesenie prijal parlament na návrh poslancov za SNS. Tento dokument v parlamente podporili  najmä Smer, SNS, Kotlebovci-ĽSNS, Sme rodina a časť poslancov za Most-Híd.

Prikladám infografiku hlasovania Smeru v NRSR – Proti ratifikácii Istanbulského dohovoru:

 

O pár kilometrov ďalej, v Európskom parlamente, takmer v rovnakom čase, prijal EP nasledovné nelegislatívne uznesenie ohľadom Istanbulského dohovoru :

Európsky parlament dňa 28.11.2019 :

Istanbulský dohovor: Podľa poslancov ho všetky členské štáty musia ratifikovať bezodkladne. S cieľom ukončiť násilie páchané na ženách poslanci vyzývajú EÚ, aby pristúpila k všetkým členským štátom a ratifikovala Istanbulský dohovor. Nelegislatívne uznesenie prijaté vo štvrtok 500 hlasmi za, 91 proti a 50 sa zdržali hlasovania, vyzýva Radu, aby urýchlene ukončila ratifikáciu Dohovoru o predchádzaní násiliu na ženách a boji proti nemu , ktorá je známa aj ako Istanbulský dohovor. Nalieha na sedem členských štátov, ktoré ho podpísali, ale ešte neratifikovali – Bulharsko, Česko, Maďarsko, Litvu, Lotyšsko, Slovensko a Spojené kráľovstvo – aby tak bezodkladne urobili.

A teraz infografika z hlasovania z EP – Za ratifikáciu Istanbulského dohovoru :

zdroj:vlastné

 

Pani Beňová, členka strany Smer-SD v európskom parlamente hlasovaním vyzývala Slovensko, aby pristúpilo k ratifikácii Istanbulského dohovoru, presne opačne ako hlasovala strana Smer-SD. Neviem to inak nazvať ako schizofréniou Smeru. Pani Beňová je už dlhšie mimo spoločného konsenzu a politického programu tejto strany. Je nepochopiteľné, že na kandidátke Smeru bola vo voľbách do Európskeho parlamentu jedničkou – číslo 1. To len potvrdzuje realitu politickej deformácie. A to v tom zmysle, že kandidát volený na Slovensku za stranu XY, ktorá reprezentuje určité hodnoty, sa po vstupe do EP začleňuje do Európskej politickej strany-frakcie s úplne odlišnými hodnotami. Alebo inak, to čo volič očakáva od svojho kandidáta v Slovenskej realite, sa v realite Bruselskej bubliny otáča o 180°. Minimálne v prípade pani Beňovej.

 

 

 

Zdroje :

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlaspie&ID=43453

https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20191121IPR67113/istanbul-convention-all-member-states-must-ratify-it-without-delay-say-meps

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/534292-parlament-este-viac-vzdialil-slovensko-od-istanbulskeho-dohovoru/

Tak sa trochu ukľudnime – dnes o trestoch za korupciu

31.01.2024

Zamyslel som sa nad vyjadrením predsedníčky poslaneckého klubu KDH pani Holečkovej, že vo Fínsku mali za päť rokov jeden trestný čin korupcie, zatiaľ čo na Slovensku ich bolo 150. Ako ďalej pokračovala: „naozaj mi chcete páni povedať, že keď tu niekto na Slovensku zoberie úplatok 150 tisíc eur, dneska by dostal 10-15 rokov, potom keď prejde táto hanebná novela, tak čo [...]

Vďaka Igor, vďaka!

26.05.2020

Ďakujem pán premiér, že ste vyhral voľby a zostavil túto vládu. Len vďaka tomu, čo tu zažívame posledné týždne, som si spomenul na starý rockový vypalovák, ktorý sa hrával v našich kluboch. VĎAKA IGOR, VĎAKA !!! :

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 177478x
Priemerná čítanosť článkov: 4034x

Autor blogu