Založ si blog

Malá analýza Kotlebovho ťahu

Patrím k tým, ktorí sa snažia mapovať slovenskú politickú scénu a vo voľbách sa orientujú na základe volebných programov a nie billboardov. Preto uvažujem čo stálo za podpísaním memoranda o spolupráci ĽSNS a ďalších štyroch strán /nie som volič ĽSNS ani ostatných subjektov/. Zjednodušený výklad, že ide o pronárodné strany ma akosi neuspokojil, preto prinášam svoj pohľad na toto spojenie a malú analýzu zdanlivo nenápadného kroku. Nenápadného preto, lebo štatistiky a preferenčné hlasy hovoria jasne. Tieto 4 subjekty majú momentálny politický výtlak na úrovni 1-2%. Podľa prieskumov sa preferencie hýbu približne na tejto úrovni : Národná koalícia 0,5%, KDŽP Aliancia za Slovensko 0,5%, Priama demokracia 0,2% a DOMA DOBRE sa v štatistikách nenachádza. Z toho logicky vyplýva, že počet hlasov nebol motiváciou ĽSNS pre toto spojenie. Navyše, keď sama disponuje 12-13% + latentní voliči, ktorí sa prejavia až vo voľbách. Argument, že každé % je dobé, nesedí v prípade strany DOMA DOBRE, ktorá sa v prieskumoch nevyskytuje takmer vôbec a navyše, zbytok je takmer zanedbateľný. Tak prečo strana DOMA DOBRE ?

Politický program ĽSNS je dlhodobo postavený na obnovení štátnej suverenity, pronárodnej politike, potravinovej a energetickej sebestačnosti, znárodnení strategických podnikov atď.

Čo chýba ĽSNS ?

ĽSNS chýbajú z môjho pohľadu okrem iného, dve veci. A to sú kvalifikované kádre-odborníci pre jednotlivé sekcie a ekonomická agenda postavená na rozvoji a prosperite /Ekonomická agenda presadzujúca znárodnenie strategických podnikov – lacnejšia voda, elektrina a plyn je fajn, ale len do vtedy, kým nedôjde ku samotnému znárodneniu. Lebo na to bude Slovensko potrebovať zmenu zákonov, niekoľko „Bžánov“ ktorí nás budú zastupovať na arbitrážach a súdnych sporoch s týmito spoločnosťami a vyhrajú ich + niekoľko miliárd, na vyplatenie adekvátnych náhrad, ak k tomu vôbec dôjde/

Kresťanské a národné hodnoty sú v tomto spojenectve zastúpené stranami KDŽP a Národnou koalíciou. Tá zároveň ponúka odborníka na ekonomickom poli. Je ním podpredseda strany a bývalý Minister financií Sergej Kozlík so skúsenosťami z Európskeho parlamentu 2004-2014, v súčasnosti ako ekonomický analytik.

Prečo strana DOMA DOBRE?

Hlavným dôvodom na podpísanie memoranda so stranou DOMA DOBRE bolo pokrytie agendy ĽSNS o potravinovej sebestačnosti. Musím objektívne povedať, že strana DOMA DOBRE túto agendu pokrýva profesionálne. Ide o bývalú Agrárnu stranu vidieka, ktorej program je stavaný na agrárnych hodnotách. Predseda hnutia Vladimír Chovan je bývalým ministrom pôdohospodárstva a predsedom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinovej komory. Podpredseda Pavol Uhrín je bývalý generálny riaditeľ a spolumajiteľ spoločnosti Novofruct a je predsedom dozornej rady Slovenskej potravinárskej komory. Do európskeho parlamentu s podporov tejto strany kandidovala aj Helena Mezenská a poľnohospodársky ekonóm Marián Biskupič.

Z toho vyplýva, že z pohľadu Kotlebovej strany ĽSNS, ide o systematický a premyslený krok, ktorý zabezpečil odborníkov pre riešenie potravinovej sebestačnosti.

Záver

Na ťahu sú teda ich politickí protivníci. Tí by im mali fašizmus a extrémizmus, buď dokázať a odsúdiť ich, alebo s nadávaním do fašistov prestať a začať konečne pracovať. Lebo, ako sa zdá, stojí proti nim súper, ktorý myslí a koná strategicky.

 

 

Tak sa trochu ukľudnime – dnes o trestoch za korupciu

31.01.2024

Zamyslel som sa nad vyjadrením predsedníčky poslaneckého klubu KDH pani Holečkovej, že vo Fínsku mali za päť rokov jeden trestný čin korupcie, zatiaľ čo na Slovensku ich bolo 150. Ako ďalej pokračovala: „naozaj mi chcete páni povedať, že keď tu niekto na Slovensku zoberie úplatok 150 tisíc eur, dneska by dostal 10-15 rokov, potom keď prejde táto hanebná novela, tak čo [...]

Vďaka Igor, vďaka!

26.05.2020

Ďakujem pán premiér, že ste vyhral voľby a zostavil túto vládu. Len vďaka tomu, čo tu zažívame posledné týždne, som si spomenul na starý rockový vypalovák, ktorý sa hrával v našich kluboch. VĎAKA IGOR, VĎAKA !!! :

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 176687x
Priemerná čítanosť článkov: 4016x

Autor blogu