Založ si blog

Keď pseudointelekt požiera zdravý rozum. . . dnes o pani Lucii Duriš Nicholsonovej a Štefanovi Harabinovi

„Poznám zopár ľudí, zopár slovenských rodín, ktoré tu desiatky rokov vytvárajú hodnoty a vychovávajú slušných a rozhľadených Európanov, a tí majú dnes zbalené kufre a booknuté letenky a čakajú len na to, ako dopadnú voľby. Na krku majú 5 krížikov, aj viac a začať nový život v cudzej krajine je pre nich scary vidina. Ale oveľa viac sa boja vlády potentátov, akým je aj tento duchom slabý “sudca”, ktorý je zodpovedný za stav súdnictva, nevymožiteľnosť práva a demontáž právneho štátu na Slovensku,“ napísala Nicholsonová v príspevku na sociálnej sieti ako reakciu na vyjadrenie Štefana Harabina, ktorý povedal, že strana Vlasť je pripravená stretnúť sa so všetkými stranami, ktorým ide o normálne Slovensko. Harabin tak reagoval na výzvu Mariána Kotlebu o spojení síl v nastávajúcich parlamentných voľbách.

Pani Lucia musela nad týmto výrokom rozmýšľať veľmi dlho. Až sme sa nakoniec dozvedeli to, že fiktívnym známym pani Lucie nevadí štát, kde prichádza Slovensko o 11 miliárd ročne kvôli korupcii, že im nevadia kauzy predražených tendrov, kauza Gorila, Kočnerové ovplyvňovanie, tiahnuce sa ako brečtan naprieč celým politickým spektrom. Že im nevadia podvody na eurofondoch a dotáciach. Nevadí im rozkradnuté zdravotníctvo, kde ročne prichádzame o 2 miliardy a kde vám s radosťou odoperujú pravé koleno, namiesto ľavého. Nevadí im ani nevymožiteľnosť práva a demontáž právneho štátu na Slovensku.

Nič z toho pre nich nie je dôvodom opustiť Slovensko. Kvôli tomu si nebookovali letenky. Predstavte si, dôvodom na opustenie Slovenska by bolo, keby sa do parlamentu dostal potentát typu Harabin. A tu sa natíska otázka, či jej známi, ktorí majú 5 krížikov a viac, nie sú náhodou Rišo s Igorom, ktorí sa stretávali s Kočnerom a majú zbalené preto, lebo sa boja trestnoprávnej zodpovednosti. A možno sú to jej voliči, ktorí pochopili, že potom čo SaS v roku 2010 zostavovala vládu s 12,14%, to dobačovali na dnešných 5%!  A to sa musím verejne a objektívne priznať, že v pomätení mysle som ich vtedy volil tiež.

Ale víťazom dnešného tretieho dielu tohto seriálu je pani Lucia za časť výroku, že Harabin je zodpovedný za stav súdnictva, nevymožiteľnosť práva a demontáž právneho štátu. Aj keď pravdu povediac neviem, či ide o pseudointelekt, alebo len o demagógiu. Tak pani Lucia, Harabin je všetko možné, ale určite nie je Chuck Norris. A nedokáže zo svojej pozície sudcu ovplyvniť fungovanie viac ako 60 súdov, rozhodovanie 1300 sudcov, niekoľko tisíc súdnych úradníkov a dokonca celé ministerstvo spravodlivosti na čele s pánom Gálom, aby nastolil tento stav.

Možno ste mala na mysli, že sa mu demontáž právneho štátu podarila v rokoch 2006 až 2009, keď bol minister spravodlivosti. Ale to by musel za 3 roky odviesť veľmi dobrú demontážnu robotu, keď to nemal kto napraviť za celých 10 rokov. Potom je na mieste otázka, čo robili Žitňanská, Borec a Gál na postoch Ministrov spravodlivosti od roku 2009.

 

Upozornenie : pseudointelekt môže požierať aj zdravý rozum autora článku

Tak sa trochu ukľudnime – dnes o trestoch za korupciu

31.01.2024

Zamyslel som sa nad vyjadrením predsedníčky poslaneckého klubu KDH pani Holečkovej, že vo Fínsku mali za päť rokov jeden trestný čin korupcie, zatiaľ čo na Slovensku ich bolo 150. Ako ďalej pokračovala: „naozaj mi chcete páni povedať, že keď tu niekto na Slovensku zoberie úplatok 150 tisíc eur, dneska by dostal 10-15 rokov, potom keď prejde táto hanebná novela, tak čo [...]

Vďaka Igor, vďaka!

26.05.2020

Ďakujem pán premiér, že ste vyhral voľby a zostavil túto vládu. Len vďaka tomu, čo tu zažívame posledné týždne, som si spomenul na starý rockový vypalovák, ktorý sa hrával v našich kluboch. VĎAKA IGOR, VĎAKA !!! :

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 176693x
Priemerná čítanosť článkov: 4016x

Autor blogu