Založ si blog

Keď pseudointelekt požiera zdravý rozum . . . dnes o pani Magde Vášáryovej

Články s týmto názvom budú určite na pokračovanie, keďže v poslednej dobe počúvame vyjadrenia, nad ktorými sa zastavuje zdravý rozum. Ten začína absentovať čoraz viac. Tu je úryvok z rozhovoru pre istý „mienkotvorný“ denník:

….Ženské práva modernizujú spoločnosť. Žiadna spoločnosť, kde ženy nepracujú a nie sú vzdelané, sa nevyvíja. Najspokojnejšia spoločnosť je tam, kde sú šance žien a mužov vyrovnané, stačí sa pozrieť do Škandinávie, vraví politička a herečka Magda Vášáryová. …..Ďalším nástrojom boja v hybridnej vojne sa stávajú vzťahy medzi mužmi a ženami schovávané do príťažlivých pojmov ako tradičná rodina… Útoky trollov budú podľa Vášáryovej smerovať na ženy, ktoré žiadajú rovnoprávnosť, a na tých mužov, čo nezávislosť a samostatnosť žien podporujú. Na otázku, prečo je práve tradičná rodina nástrojom boja proti nezávislosti žien, odpovedala nasledovne,.. Možno preto, že tradičná rodina neexistuje a nikdy neexistovala. To je romantický termín, ktorý často presadzujú tí, čo majú takých tradičných rodín hneď niekoľko. Napríklad na Slovensku máme politickú stranu Sme rodina, ktorú vedie slobodný muž, ktorý má desať detí s deviatimi ženami…..

Chcel by som sa touto cestou poďakovať pani Magde. Vďaka nej som pochopil, že moja rodina, moja manželka, dcéra a ja, nie sme tradičná rodina a že sme súčasť hybridnej vojny. Som rád, že ma po toľkých rokoch šťastného manželstva osvietilo. Musia sa jej poďakovať aj moji rodičia, ktorí sú spolu takmer 40 rokov, svokrovci, ďalej všetci moji známi a vôbec všetci,  ktorý majú deti a ktorý si to do teraz mysleli. Konečne vieme, že naše rodinné vzťahy a väzby trvajúce niekoľko generácii, nie sú väzbami tradičnej rodiny, že nikdy neexistovali a že je to nedefinovaný spoločensko-sociálny konštrukt. Pravdepodobne už Slovania pred príchodom Cyrila a Metoda, uzatvárajúci manželstvá v posvätných hájoch, boli súčasťou hybridnej vojny. Vy, ktorí máte vysnívanú svadbu, plánujete žiť so svojou drahou polovičkou, obklopení deťmi, ste súčasťou hybridnej vojny. Takže koniec romantiky, zabudnite.

Poďakovať by sa mali aj tvorcovia Ústavy Slovenskej republiky, že im konečne po 30-tich rokoch niekto vysvetlil, že Piaty oddiel, Druhá hlava Ústavy SR, nemá v našom štáte opodstatnenie, lebo tradičná rodina neexistuje, to znamená, že zákon ju nemusí chrániť. (1) Manželstvo je jedinečný zväzok medzi mužom a ženou. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru. Manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Zaručuje sa osobitná ochrana detí a mladistvých.

Pani Magde by sa mali poďakovať aj v Európskom štatistickom úrade, že nebudú musieť zbierať dáta a údaje o rodinách s deťmi v najbližšom období, keďže tradičná rodina muž, žena a dieťa neexistuje a nikdy neexistovala. Inak podľa Eurostatu je Slovensko na popredných priečkach v počte rodín s deťmi. Najvyšší podiel má Írsko (39 %), nasleduje Cyprus, Poľsko a Slovensko ( 36 %).

Mal by sa jej poďakovať aj Prognostický ústav Slovenskej akadémie vied, ktorý vo svojich štatistikách a prognózach po roku 2030, nebude musieť zbierať dáta o Úplných rodinách s deťmi. Lebo 528 200 úplných rodín s deťmi žijúcich na Slovensku, neexistuje a prognóza navýšenia o 7,5% do roku 2030, ktorú udáva je vlastne nezmysel.

Poďakovať by sa mali všetci predajcovia služieb, vstupeniek do kúpalísk, ZOO a pod., ktorí ponúkajú rodinné lístky. Lebo vďaka pani Magde ich môžu zrušiť a lístky predávať bez zľavy.  Ak náhodou niekde pri vstupe zahliadnete piktogram, na ktorom je muž, žena a dieťa, netýka sa vás to.

Na záver sa natíska otázka, v akom útvare žila pani Magda s pánom Milanom L. a ich dvoma dcérami?

Vyjadrením o tom, že tradičná rodina neexistuje a nikdy neexistovala v kontexte s tým, že útoky trollov budú pokračovať na tých, čo samostatnosť žien podporujú, sa pani Magda sama postavila do úlohy liberálneho trolla, útočiaceho na 528 200 tradičných rodín s deťmi a 614 000 úplných rodín bez detí a na všetkých, ktorí v rodinu veria. A preto si vysúťažila miesto v úvodnej časti seriálu …keď pseudointelekt požiera zdravý rozum…

Chápem snahu o nezávislosť a rovnoprávnosť žien a verím, že v dnešnej dobe je málo kto proti. Ale nechápem tieto útoky na rodiny a defacto na samotné ženy, ktoré si tento „spoločensko-sociálny konštrukt“ dobrovoľne zvolili a sú v ňom štastné.

Tak sa trochu ukľudnime – dnes o trestoch za korupciu

31.01.2024

Zamyslel som sa nad vyjadrením predsedníčky poslaneckého klubu KDH pani Holečkovej, že vo Fínsku mali za päť rokov jeden trestný čin korupcie, zatiaľ čo na Slovensku ich bolo 150. Ako ďalej pokračovala: „naozaj mi chcete páni povedať, že keď tu niekto na Slovensku zoberie úplatok 150 tisíc eur, dneska by dostal 10-15 rokov, potom keď prejde táto hanebná novela, tak čo [...]

Vďaka Igor, vďaka!

26.05.2020

Ďakujem pán premiér, že ste vyhral voľby a zostavil túto vládu. Len vďaka tomu, čo tu zažívame posledné týždne, som si spomenul na starý rockový vypalovák, ktorý sa hrával v našich kluboch. VĎAKA IGOR, VĎAKA !!! :

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 176635x
Priemerná čítanosť článkov: 4014x

Autor blogu