Schizofrénia strany Smer-Istanbulský dohovor

29. novembra 2019, modrydrak, Nezaradené

Národná rada SR dňa 28.11.2019 :

Národná rada Slovenskej republiky nesúhlasí s tým, aby bola Slovenská republika prostredníctvom rozhodnutí a opatrení viazaná Istanbulským dohovorom. Toto uznesenie prijal parlament na návrh poslancov za SNS. Tento dokument v parlamente podporili  najmä Smer, SNS, Kotlebovci-ĽSNS, Sme rodina a časť poslancov za Most-Híd.

Prikladám infografiku hlasovania Smeru v NRSR – Proti ratifikácii Istanbulského dohovoru:

 

O pár kilometrov ďalej, v Európskom parlamente, takmer v rovnakom čase, prijal EP nasledovné nelegislatívne uznesenie ohľadom Istanbulského dohovoru :

Európsky parlament dňa 28.11.2019 :

Istanbulský dohovor: Podľa poslancov ho všetky členské štáty musia ratifikovať bezodkladne. S cieľom ukončiť násilie páchané na ženách poslanci vyzývajú EÚ, aby pristúpila k všetkým členským štátom a ratifikovala Istanbulský dohovor. Nelegislatívne uznesenie prijaté vo štvrtok 500 hlasmi za, 91 proti a 50 sa zdržali hlasovania, vyzýva Radu, aby urýchlene ukončila ratifikáciu Dohovoru o predchádzaní násiliu na ženách a boji proti nemu , ktorá je známa aj ako Istanbulský dohovor. Nalieha na sedem členských štátov, ktoré ho podpísali, ale ešte neratifikovali – Bulharsko, Česko, Maďarsko, Litvu, Lotyšsko, Slovensko a Spojené kráľovstvo – aby tak bezodkladne urobili.

A teraz infografika z hlasovania z EP – Za ratifikáciu Istanbulského dohovoru :

zdroj:vlastné

 

Pani Beňová, členka strany Smer-SD v európskom parlamente hlasovaním vyzývala Slovensko, aby pristúpilo k ratifikácii Istanbulského dohovoru, presne opačne ako hlasovala strana Smer-SD. Neviem to inak nazvať ako schizofréniou Smeru. Pani Beňová je už dlhšie mimo spoločného konsenzu a politického programu tejto strany. Je nepochopiteľné, že na kandidátke Smeru bola vo voľbách do Európskeho parlamentu jedničkou – číslo 1. To len potvrdzuje realitu politickej deformácie. A to v tom zmysle, že kandidát volený na Slovensku za stranu XY, ktorá reprezentuje určité hodnoty, sa po vstupe do EP začleňuje do Európskej politickej strany-frakcie s úplne odlišnými hodnotami. Alebo inak, to čo volič očakáva od svojho kandidáta v Slovenskej realite, sa v realite Bruselskej bubliny otáča o 180°. Minimálne v prípade pani Beňovej.

 

 

 

Zdroje :

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlaspie&ID=43453

https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20191121IPR67113/istanbul-convention-all-member-states-must-ratify-it-without-delay-say-meps

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/534292-parlament-este-viac-vzdialil-slovensko-od-istanbulskeho-dohovoru/