Keď pseudointelekt požiera zdravý rozum. . . dnes o pani Lucii Duriš Nicholsonovej a Štefanovi Harabinovi

14. novembra 2019, modrydrak, Keď pseudointelekt požiera zdravý rozum

„Poznám zopár ľudí, zopár slovenských rodín, ktoré tu desiatky rokov vytvárajú hodnoty a vychovávajú slušných a rozhľadených Európanov, a tí majú dnes zbalené kufre a booknuté letenky a čakajú len na to, ako dopadnú voľby. Na krku majú 5 krížikov, aj viac a začať nový život v cudzej krajine je pre nich scary vidina. Ale oveľa viac sa boja vlády potentátov, akým je aj tento duchom slabý “sudca”, ktorý je zodpovedný za stav súdnictva, nevymožiteľnosť práva a demontáž právneho štátu na Slovensku,“ napísala Nicholsonová v príspevku na sociálnej sieti ako reakciu na vyjadrenie Štefana Harabina, ktorý povedal, že strana Vlasť je pripravená stretnúť sa so všetkými stranami, ktorým ide o normálne Slovensko. Harabin tak reagoval na výzvu Mariána Kotlebu o spojení síl v nastávajúcich parlamentných voľbách.

Pani Lucia musela nad týmto výrokom rozmýšľať veľmi dlho. Až sme sa nakoniec dozvedeli to, že fiktívnym známym pani Lucie nevadí štát, kde prichádza Slovensko o 11 miliárd ročne kvôli korupcii, že im nevadia kauzy predražených tendrov, kauza Gorila, Kočnerové ovplyvňovanie, tiahnuce sa ako brečtan naprieč celým politickým spektrom. Že im nevadia podvody na eurofondoch a dotáciach. Nevadí im rozkradnuté zdravotníctvo, kde ročne prichádzame o 2 miliardy a kde vám s radosťou odoperujú pravé koleno, namiesto ľavého. Nevadí im ani nevymožiteľnosť práva a demontáž právneho štátu na Slovensku.

Nič z toho pre nich nie je dôvodom opustiť Slovensko. Kvôli tomu si nebookovali letenky. Predstavte si, dôvodom na opustenie Slovenska by bolo, keby sa do parlamentu dostal potentát typu Harabin. A tu sa natíska otázka, či jej známi, ktorí majú 5 krížikov a viac, nie sú náhodou Rišo s Igorom, ktorí sa stretávali s Kočnerom a majú zbalené preto, lebo sa boja trestnoprávnej zodpovednosti. A možno sú to jej voliči, ktorí pochopili, že potom čo SaS v roku 2010 zostavovala vládu s 12,14%, to dobačovali na dnešných 5%!  A to sa musím verejne a objektívne priznať, že v pomätení mysle som ich vtedy volil tiež.

Ale víťazom dnešného tretieho dielu tohto seriálu je pani Lucia za časť výroku, že Harabin je zodpovedný za stav súdnictva, nevymožiteľnosť práva a demontáž právneho štátu. Aj keď pravdu povediac neviem, či ide o pseudointelekt, alebo len o demagógiu. Tak pani Lucia, Harabin je všetko možné, ale určite nie je Chuck Norris. A nedokáže zo svojej pozície sudcu ovplyvniť fungovanie viac ako 60 súdov, rozhodovanie 1300 sudcov, niekoľko tisíc súdnych úradníkov a dokonca celé ministerstvo spravodlivosti na čele s pánom Gálom, aby nastolil tento stav.

Možno ste mala na mysli, že sa mu demontáž právneho štátu podarila v rokoch 2006 až 2009, keď bol minister spravodlivosti. Ale to by musel za 3 roky odviesť veľmi dobrú demontážnu robotu, keď to nemal kto napraviť za celých 10 rokov. Potom je na mieste otázka, čo robili Žitňanská, Borec a Gál na postoch Ministrov spravodlivosti od roku 2009.

 

Upozornenie : pseudointelekt môže požierať aj zdravý rozum autora článku