Založ si blog

Schizofrénia strany SaS

Pojem schizofrénia pochádza z gréckych slov σχίζω (schizó) = rozdeliť a φρενός (phrenos) = myseľ a v preklade znamená rozdelená myseľ.

Strana SaS dnes zverejnila tlačovú konferenciu k téme slobody tlače na Slovensku. Pozrel som si záznam a celkom dobre som sa pobavil. Vyberám jej časť.

Titulok znie – Sme za slobodu prejavu a budeme za ňu bojovať aj na európskej pôde.

Uvádzam znenie textu zo stránky SaS :

Témou tlačovej konferencie

Slovensko sa v rebríčku slobody tlače organizácie Reportéri bez hraníc prepadlo o osem priečok na 35. miesto. Naše umiestnenie sa tak znížilo už tretíkrát po sebe.

Pán Sulík sa k sledovaniu novinárov vyjadril nasledovne : „ SaS odcudzuje takéto praktiky veľmi ostro a vždy sme boli za slobodu tlače, vždy sme boli na strane médií a na strane ľudí ktorí chceli vyjadriť svoj názor ….. podporovali sme a podporujeme slobodu tlače aj keď nie vždy sa nám páčilo, čo o nás bolo napísané. Tak isto sme za slobodu prejavu, nepovažujeme za správne obmedzovať alebo zakazovať prejavy ani také prejavy s ktorými bytostne nesúhlasíme, myslíme si, že treba ísť na to sofistikovanejšie……“

Toľko pán Sulík. Potiaľto povedzme, že je všetko OK, aj keď priznám sa, neviem čo mal na mysli tým, že treba ísť na to sofistikovanejšie.

A teraz pani Nicholsonová o pár minút neskôr :

Slovensko je zo štátov V4 najviac náchylné veriť konšpiráciám a nebezpečným hoaxom, ktoré ohrozujú slobodu a demokraciu…..…..predpokladám, že svoju úlohu zohráva aj fakt, že hoaxy a konšpirácie šíria ľudia ako predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Blaha, alebo donedávna premiér Robert Fico. Pokračuje v tom aj súčasný premiér Pellegrini. Obidvaja neustále riešia nejaké Sorosove deti a mimovládne organizácie………Tie veci, ktoré šíri špecificky Blaha cez sociálne siete, myslím, že by nemali ujsť oku pozorného pozorovateľa a mali by byť z toho vyvodené dôsledky, nie je možné, aby takýto človek bol spolusúčasťou toho, kto nám tu diktuje zahraničnú politiku…………..Ja a moji kolegovia budeme na pôde Európskeho parlamentu podporovať úsilie o ochranu slobody tlače, napríklad akčným plánom na posilnenie boja proti konšpiráciám a dezinformáciám, vyberiem len dve veci z tohto akčného plánu. Tým prvým je lepšie odhaľovanie hybridných hrozieb špecialistami na strategické komunikácie a po druhé a toto je veľmi dôležitý bod, zvyšovanie mediálnej gramotnosti občanov cielenými kampaňami.”

To musel byť veľmi dobrý matroš pred tou tlačovkou. Sulik tvrdí, že nepovažuje za správne obmedzovať alebo zakazovať prejavy a na druhej strane Nicholsonova chce stíhať Blahu za jeho statusy. Pravdepodobne sa v niektorom trafil do čierneho, keď ju to tak irituje. Preložené z „klingónštiny“ do slovenčiny pani Nicholsonová vraví asi toto:

Sloboda prejavu áno, ale len, keď je to taký názor, ktorý nám vyhovuje. Média a ľudia s iným názorom sú konšpirátori a šíritelia hoaxov. Tých ostatných naučíme čo si majú myslieť. V EP budeme podporovať úsilie o ochranu slobody tlače, ale zároveň budeme robiť cenzúru.

 

Kto bude rozhodovať o tom, čo je a čo nie je hoax. Liberálne POLITBYRO ?

Podrobnejšie som sa tomu venoval v článku „Metla na konšpiračné weby“ , kde je aj odkaz na článok ústavy o slobode prejavu, ktorý pani Nicholsonová pravdepodobne nečítala, alebo zabudla o čom tento článok ústavy je.

Mimochodom, pravdepodobne mala na mysli aj média hlavného prúdu, lebo tam je neoverených a zavádzajúcich informácii požehnane.

Takže liberálna strana hovorí : liberálnosť áno, ale liberálnosť názorov nie. Sloboda a solidarita, len s tými, ktorí majú rovnaký názor ako my.

No No No pani Nicholsonová, to zaváňa cenzúrou. A cenzúra je dieťa totality. Chcete snáď zaviesť totalitný štát ?

Tak sa trochu ukľudnime – dnes o trestoch za korupciu

31.01.2024

Zamyslel som sa nad vyjadrením predsedníčky poslaneckého klubu KDH pani Holečkovej, že vo Fínsku mali za päť rokov jeden trestný čin korupcie, zatiaľ čo na Slovensku ich bolo 150. Ako ďalej pokračovala: „naozaj mi chcete páni povedať, že keď tu niekto na Slovensku zoberie úplatok 150 tisíc eur, dneska by dostal 10-15 rokov, potom keď prejde táto hanebná novela, tak čo [...]

Vďaka Igor, vďaka!

26.05.2020

Ďakujem pán premiér, že ste vyhral voľby a zostavil túto vládu. Len vďaka tomu, čo tu zažívame posledné týždne, som si spomenul na starý rockový vypalovák, ktorý sa hrával v našich kluboch. VĎAKA IGOR, VĎAKA !!! :

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 176638x
Priemerná čítanosť článkov: 4015x

Autor blogu